Första intrycket.

För många år sedan såg jag hur min fru köpte in yogamattor till sin yogaverksamhet. Min tanke var direkt – Men så kan man ju inte göra! Man kan inte köpa in yogamattor för 500 kr och sälja dem för 500 kr. Men för min fru var valet enkelt. Att hennes yogisar skulle yoga på dåliga yogamattor var inte ett val. Därför köpte hon in mattor och förde dem vidare till sina yogisar som fick uppleva en bra yoga på sina fina mattor. Alla var nöjda utan jag. Min erfarenhet från försäljning och inköp sade mig att man måste kunna köpa in till bättre priser och åtminstone få betalt för jobbet man lagt ner på att skaffa fram bra mattor.

Så jag frågade andra yogalärare – och dom gjorde precis som min fru. Det var här jag bestämde mig för att ”hjälpa dig som hjälper andra”. Så jag förhandlade fram priser på de mest frekventa yogamattorna och köpte hem pallvis utav dem, bara för att plocka ihop och packa om till olika yogastudios i Sverige.  Nu fick yogalärarna köpa blandade varumärken, storlekar, färger utan kvantitetskrav och till bästa tänkbara priser.

Problemet var att jag hade mitt jobb att sköta på dagtid. Därför öppnade jag en webbshop på nätet som skulle  underlätta orderläggning på dagtid. Sidan blev bra och privatpersoner började också handla på sidan. OurYogaShop hade sett dagens ljus! OurYogaShop – Din och Min yogashop alltså. Året var 2009.

Allting har rullat på – Jag har mestadels inte funderat så mycket, bara fortsatt ”hjälpa dig som hjälper andra”. Men det har inte varit en rak väg. Att hantera en webbshop kräver mer än man kan ana vid första anblicken och marginalerna är pyttesmå. Sidan kräver ständig utveckling och produkterna byts om i ett tempo som är skrämmande högt, med tanke på hur vi bör se på hållbarhet och miljö. Shoppen har krävt ändlösa kvällar och helger. Konkurrensen är benhård och det är inga snälla ”spelare” som befinner sig på spelplanen även om man kan tro att yoga ska vara ”mjukt och fint”. Men någonstans har det varit värt det och nu tar vi ett jättekliv till i vår utveckling för att erbjuda dig de bästa varorna till de bästa priserna.

OOO är här och kommer skapa balans på marknaden för yogaprodukter. De stora investerarna från de stora bolagen kommer inte vara ensamma. Vi har ställt oss på yogan och yogisarnas sida.

Fredrik Salevik

OOO – Ett eget varumärke!

Det finns flera fina varumärken på marknaden idag. Någonstans ligger det i sakens natur att de som är seriösa inom yoga även tänker på sin omgivning – på färg, form och mjuka värden. Trots det är det en stenhård bransch, 2009 när vi började så var det en vänlig bransch, men i takt med att fler och fler söker sig till yogan, så drar det även med sig ”gold diggers”, lycksökare och slipade affärsmän.

Vi vill tro på det goda i livet och på vår jord. Vi vill vara säkra på att vi kan fortsätta ”hjälpa dig som hjälper andra”. Vi vill värna om yogan – den traditionella yogan med allt det fina den för med sig. Även om man får en fin fysik genom att utföra sin yoga, så är yogan i sig självt inte en tävling eller träningsform – Yoga är Förening. Yoga ska inte härska och söndra – Yoga ska Förena allt och alla på vår jord och skapa harmoni.

All form av yoga är positiv! Vi ser att många startar upp sina verksamheter, klasser och kurser. Även om man tvekar på att starta sin verksamhet (för det finns ju så många andra som gör det bättre), så vill vi citera en känd svensk yogalärare. ”Om du har elever som vill se dig som lärare, så är du läraren.”  När tiden är mogen så är det dags att ta steget. Dina elever stannar antingen hos dig eller går de vidare till andra lärare. Ditt ansvar ligger i att lämna egot utanför och att vara sann i din undervisning. Att ge en korrekt bild av yoga och söka dig till traditionen och all den kraft och kunskap som den för med sig.

Här vill vi erbjuda dig bra och funktionella yogaprodukter med gott karma!

OOO är ett svenskt varumärke från ett familjeägt företag. Vi har funnits i branschen sedan 2009 och är själva yogisar och driver yogautbildning, klasser och workshops. Vi har letat över hela jordklotet efter högkvalitativa yogaprodukter. Vi har köpt in yogaprodukter från små och stora leverantörer. Vi har sett allt som finns på marknaden och även fått hantera reklamationer och klagomål från kunder. Vi har lärt oss vad du vill ha och vad som gör dig nöjd som kund.

Resultatet?

OOO – Yogaprodukter med gott karma! Vår slogan är ”Keep Your Circles Positive”.

Med det menar vi att vi önskar ta ansvar:

  • För din hälsa genom att köpa in giftfria ekologiska produkter.
  • För naturen genom att köpa in med hög kvalité för lång hållbarhet.
  • För samhället i stort genom att bidra till välgörande ändamål i Sverige.
  • För din plånbok genom att inte ta mer betalt än det som behövs.
  • För återbruket av naturresurser genom att snåla och återanvända förpackningsmaterial.
  • För dig som yogalärare eller ägare av yogastudio genom vårt Ambassadörsprogram och även genom Stipendium.

 

 

 

Kvalité

Man skulle kunna tro att inlägget var slut här ovan, men det är det inte.

Jag har en tysk leverantör av yogamattor. Han har yogat fler år än jag levt. Jag frågade honom vilken matta han använder? – Ingen. För när man kan yoga så behöver man bara ett skönt trägolv, svarade han.

Jag hoppas egentligen att du och jag kommer dit en dag också. Men fram tills dess vill jag hjälpa dig att trivas och ha en fin stund med din yoga.

Det finns ingenting som är så frustrerande som en matta där man halkar runt när man utför sin yoga. Naturligtvis har vi tänkt på det när vi tagit fram vår OOO-yogamatta! Den är halkfri. Ju mer vätska man applicerar på mattan i form av kondens eller svett – desto bättre grepp.

Mattan är tillverkad av naturgummi och ytan på mattan ger dig förutom ett extra bra grepp även en hygienisk yta som är lätt att rengöra och är tålig mot slitage.

Varför skriver jag detta?

På marknaden för ”yogamattor” finns idag en uppsjö av mattor. Det är yogamattor med gifter i mattan i eller i mönstret på mattan. Det är mattor som har en svag struktur och därför slits ner direkt vid yoga. Det är mattor som helt saknar en yta för att du ska undvika att halka runt. Det är mattor som tillverkade av material som inte är återvinningsbart utan bara hamnar i naturen som ”landskapsutfyllnad”. Dessa mattor kanske fungerar som underlag när man ska sitta eller ligga, men för aktiv yoga duger de inte. Tyvärr marknadsförs dessa som yogamattor.

Kanske tänker du: – Jag börjar med en billig yogamatta och så köper jag en bättre sedan när jag vet om yoga är något för mig. Om du tänker så, så kommer du aldrig fortsätta med yoga – för mattan du köpt för några 100-lappar kommer förstöra upplevelsen av yoga och det enda den åstadkommit är ett litet hål i din plånbok och ett stort slöseri med naturens resurser.

Jag bryr mig inte om du köper en OOO-yogamatta – Köp bara en riktig! Lova mig det!

TACK!